Ekskurzija v London

V petek, 31. 1. 2020, smo se učenci 7., 8. in 9. razreda odpravili na ekskurzijo v London.

V soboto smo zajtrkovali angleški zajtrk in za tem z mestnim avtobusom odšli v Prirodoslovni muzej, kjer smo si ogledali številna okostja živali, stare kamnine, zgradbo človeka … Za tem smo se odpravili v muzej voščenih lutk, kjer smo se lahko slikali z znanimi osebnostmi. Ob koncu dneva smo se odpravili še na Oxford Street, eno izmed najbolj znanih ulic v Londonu.

V nedeljo smo se zbudili v oblačno jutro, ki je bilo ravno primerno za vožnjo z ladjo po reki Temzi. Ogledali smo si eno izmed najvišjih stolpnic, nato smo izvedeli tudi nekaj o poldnevniku v Greenwichu. Potem smo se z ladjo peljali pod mostom Tower Bridge mimo znane Črepinje do London eye, s katerega smo občudovali prečudovit razgled na celotno mesto. Hodili smo tudi mimo katedrale Svetega Paula, umetniške dvorane Shakespeara in slišali legendo o jadrnici v Greenwichu.

V ponedeljek nas je presenetilo jasno jutro. Po zajtrku smo se s podzemno železnico odpravili do parka Svetega Jamesa, ki je dom številnih vrst ptic in veveric. Odšli smo do Buckinghamske palače, kjer smo si ogledali menjavo straže. Potem smo šli v galerijo, kjer smo videli številne slike znanih umetnikov. Ob koncu dneva nas je pot zanesla do znane ulice imenovane China Street. Tam smo občudovali ulične znamenitosti in nato odšli na musical Tine Turner.

V torek smo še zadnjič preživeli jutro v Londonu. Z avtobusom smo se odpeljali do plaže Brighton, kjer smo videli velik pomol, značilen za Veliko Britanijo, in odšli do zgradbe znanega arhitekta, ki ima nenavadno obliko.

S tem se je ekskurzija zaključila in z letalom smo se odpravili domov.

Maja Kebrič, 7. a

 

Več utrinkov najdete tukaj.

 

 

Skupno 250 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost