Tako uredba kot tudi odlok določata samotestiranje učencev 7., 8. in 9. razreda. Pravilnik o načinu izvajanja samotestiranja za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2 za učence in dijake, je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 133/21, 23. 8. 2021, in se bo začel uporabljati 1. septembra.

Učenci izvajajo samotestiranje enkrat tedensko v enakih presledkih na domu. Samotestiranje je brezplačno. Učencu pripada pet hitrih antigenskih testov na mesec. Teste pridobijo v lekarni po predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja. Testi za samotestiranje učencev bodo na voljo od ponedeljka, 30. 8. 2021.

Samotestiranja ne izvedejo učenci, ki so preboleli COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot 6 mesecev, ter tisti, ki so bili cepljeni in je od vzpostavitve zaščite minilo manj kot 9 mesecev.

Pogoj za samotestiranje doma je, da se učenec počuti zdrav in brez znakov okužbe. V primeru bolezenskih znakov morajo starši oz. zakoniti zastopniki o tem obvestiti njegovega osebnega zdravnika.

V primeru pozitivnega rezultata testa pri samotestiranju učenca njegov izbrani osebni zdravnik napoti na testiranje s testom PCR. Učenec do prejema rezultata testa PCR ostane doma v samoizolaciji in upošteva navodila NIJZ.

O pozitivnem rezultatu test PCR starši oz. zakoniti zastopniki učenca obvestijo ravnatelja in izbranega osebnega zdravnika.

V primeru negativnega rezultata testa PCR se učenec lahko udeleži rednega izobraževalnega procesa.

Povezava do okrožnice

Vodstvo šole

 

Skupno 230 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost