1. DAN

Prvi dan šole v naravi je za nami. O svojih prvih vtisih pa v spodnjih vrsticah in v galeriji.

Moj prvi vtis je bil odličen. Delavci so bili zelo prijazni. Naša prva dejavnost je bila pohod na Lovrenška jezera. Pohod je bil zelo zabaven, saj sem se pogovarjal s sošolci in izvedel veliko o Rogli in Pohorju. Ko smo prišli na jezera, smo odšli na razgledni stolp. Razgled je bil zelo dober. Lovrenška jezera sem že enkrat obiskal, ampak danes sem izvedel veliko, česar prej še nisem vedel. Potem pa je že bil čas, da gremo nazaj. Dan se je odlično končal.

Nik Šipek, 6. a

2. DAN

Preživeli smo še en uspešen in naporen dan v šoli v naravi. Več v spodnjih vrsticah in v galeriji.

Danes smo se šli kopat. Bilo je fino, najraje pa sem šla v jacuzzi. Ko smo končali s kopanjem, smo šli nazaj peš; bilo je naporno. Hodili smo vsaj tri ure. A po poti smo srečali prijatelje: kravice, kužke, ovce in majhno muco. Najbolj všeč mi je bilo, da smo se lahko pogovarjali in zabavali. Ni pa mi bilo v redu, ker so mi skoraj noge odpadle. Ampak se je potem vse v redu izšlo.

Lara Kocbek, 6. a

Danes smo se šli kopat na Roglo. Tam smo bili tri ure. Nato smo se šli preobleči in počakali smo na Lunchbox. Takoj za tem smo se odpravili peš domov. Hodili smo tri ure, naredili 18000 korakov, kar je 10 km. Pot je bila dolga in hodili smo po gozdu. Enkrat se je pot razcepila in nismo vedeli v katero smer moramo in jaz sem rekel, da gremo desno, nato je učitelj Gregor ugotovil, da moramo iti levo. Parkrat se je zgodilo, da je bila pot mokra in ozka in prekrita z velikim kamenjem. Kljub temu se je vse izšlo dobro brez poškodb. Plavanje mi je bilo malo dolgočasno, ker se nisem smel potapljati, a kljub temu je bilo v redu. Najboljši del plavanja je bilo tekmovanje in nato sprostitev v jacuzziju. Pohod, tako kot sem rekel, je bil dolg, a zanimiv. Z učiteljem Gregorjem sva imela dolge pogovore o različnih stvareh. Pohod je bil super in imel bi še več takšnih dnevov.

Benjamin Murić, 6. a

3. DAN

Danes smo šli na sprehod v gozd. Tam smo iz naravnih materialov naredili mandalo. Po poti smo zbirali liste različnih oblik in barv. Iz njih smo naredili barvno paleto. Pogovarjali smo se o kamninah in o zemljinih plasteh. Ko smo prišli nazaj, smo imeli malico. Po malici smo se odpravili še na en pohod. Tokrat smo si šli ogledat različne kamnine po okolici in za kaj so uporabljene. Po tem smo v učilnici napisali nekaj zapisov o kamninah. Nato smo imeli kosilo, ki je bilo zelo slastno. Zelo mi je bilo všeč, ko smo si v gozdu prevezali oči in poskusili ugotoviti 5 različnih stavri v gozdu. Ta dan je bil zelo zabaven.

Ela Pečnik Vaupotič, 6. a

Zjutraj smo pojedli zajtrk in odšli v gozd. Najprej smo med potjo nabirali liste. Ko smo prišli čez vzpon, smo iz listov naredili bravno lestvico ali barvni krog. Nato smo z učiteljico naredili mandalo iz storžev, palic, listov, kamnov in praproti. Naslednja igra je bila, da si partner zaveže oči, ti pa ga vodiš po gozdu. Potem smo odšli nazaj v dom. Na poti v dom nam je še učiteljica razlagala o zemlji in kamninah. Ko smo prišli v dom, smo imeli malico. Pojedli smo in odšli do cerkve. Pri cerkvi smo se pogovarjali o kamninah, nato pa odšli proti domu. Šli smo v učilnico 1. Pisali smo o kamninah, ko smo končali pa smo odšli v sobe in nato na kosilo. Po kosilu smo imeli nekaj prostega časa, nato pa smo odšli plezat. Po plezanju smo se nekateri šli i grat odbojko in nato odšli v sobe.

Julija Neuvirt, 6. a

Več v fotogaleriji.

4. DAN

Šola v naravi se skoraj zaključuje, preživeli smo zadnji – zaključni večer, fotografije si lahko ogledate v galeriji.

Zjutraj smo se zbudili, ampak zaradi hudega neurja nismo šli na jutranji pohod. Odšli smo na dober zajtrk in spili skodeico vročega čaja. Odpravili smo se na zabavno ter natančno in zahtevno lokostrelstvo. Kasneje smo odšli v neurje s palerinami ter si ogledali žago. Vrnili smo se domov in rešili učni list. Na vrsto je prišlo kosilo, ki je bilo odlično. Prišli smo do vozljanja, kjer smo se naučili različne vozllje.  Bili so malo dolgočasni, ampak vseeno uporabni. Pojedli smo odlično večerjo in predstavili svojo točko. Ob desetih smo odšli spat.

Luka Liponik, 6. a

Zgodaj zjutraj smo se zbudili in odšli na zajtrk. Za zajtrk smo imeli kruh in linolado. Po zajtrku smo odšli v klet. Tam so nam prvo razložili, kako naj držimo lok. Nato pa smo še mi poskusili. Potem smo šli na kratek sprehod. Ko smo prišli v CŠOD smo pojedli kosilo. Po kosilu smo imeli proste ure. Nato so se nam proste ure končale in smo spet odšli v klet. Tam smo se učili različne vozle. Po tej dejavnosti smo odšli v svoje sobe zapisat opis dneva.

Nisa Damiš, 6. a

Skupno 603 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost