V tednu med 8.10.2018 in 12.10.2018 so se učenci 8. razreda udeležili šole v naravi v CŠOD ŠTRK v Spuhlji.

1. dan

Po kratki vožnji smo prispeli v sončno pokrajino Spuhlja. Pri izstopu iz avtobusa smo se začudili nad neskončno ravnino. Najprej  nas je upravnik doma pozdravil in seznanil z hišnim redom. Nato smo se razdelili po sobah, ter si jih uredili. Sledila je kratka predstavitev doma in programa, ter prvo skupno kosilo. V proste času so fantje preizkusili nogometno, ter košarkarsko igrišče, dekleta pa so igrale odbojko. Preizkusili smo se v plezanju tako hitrostnem, težavnostnem kot tudi galvanskem. Po večerji smo se odpravili na orientacijski pohod z lučkami. Kljub deseti uri zvečer so prvi vtisi bili preveliki, da bi zatisnili očesa.

2. dan

Ob sedmi uri so nas prebudili v megleno jutro, nekateri navdušenci nad jutranjim tekom pa so se prebudili nekoliko prej. Sledila je jutranja telovadba. Po slovenskem tradicionalnem zajtrku je sledilo pospravljanje sob. Skozi megleno jutro smo se odpravili na Ptujsko morje, kjer smo po predstavitvi veslaške opreme odveslali v Dragon Boat-ih oziroma igrali odbojko na mivki. Po okusnem kosilu smo obnovili in nadgradili naše znanje o lokostrelstvu in njegovi opremi. Po dobre poslušanju in napenjanju lokov je nekaj puščic zadelo tudi sredino tarče. Po večerji smo se preizkušali v odbojki, namiznem tenisu in košarki.

3. dan

Pri jutranji telovadbi smo se ponovno čudili gosti jutranji megli, ki se je razkadila med našim pohodom do panonskega gozda. Učenci so po skupinah razpravljali o nevarnostih, ki nas lahko doletijo v gozdu. Skozi poučno igro so otroci spoznavali kakšna so drevesa na otip. Po razburljivih igrah smo se vrnili v naš dom, kjer so učenci po skupinah podrobneje raziskali nastanek, preprečevanje, ter zdravljenje različnih nevarnosti v gozdu. Ta dan je sledilo kopanje v Termah Ptuj, družabne igre ter filmski večer.

4.dan

Po dobrem zajtrku in telovadbi so se otroci ukvarjali z varstvom okolja, kjer so po skupinah ugotavljali kaj vse nam naravna dediščina ponuja. Sledil je ogled Čistega mesta Ptuj, kjer so se otroci na lastne oči prepričali, koliko odpadkov se nakopiči in kako pomembno je ločevanje odpadkov. V popoldanskih urah je sledila kurentova delavnica. Otroci so najprej spoznali zgodovino kurenta, kasneje pa so ga še sami izdelali iz materialov najdenih v naravi. V večernih urah so otroci najprej pokazali kaj znajo in se tako predstavili po sobah, kasneje pa so se še zaplesali ob ritmih glasbe .

5.dan

Prišli smo do zadnjega dneva naše šole v naravi. Po jutranji telovadbi in dobrem zajtrku smo se odpravili v panonski gozd. Otroci so po skupinah ugotavljali vrsto drevesa, ter različne živali, ki živijo v gozdu. Srečali smo se tudi z zanimivim zemeljski pojavom-ugrezanjem. Sledilo je kosilo, še zadnje skupno druženje, ter odhod domov.

 

Spremljevalca: Matej Luketič  in Klavdija Gredin

 

Slike so na voljo v galeriji

Skupno 350 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost