Ponedeljek, 27. 2. 2023

Ko smo se z avtobusom prebili skozi vse rdeče luči semaforjev zaradi del na cesti proti Koroški, smo prispeli na idilično zasnežen hrib nad Mežico, na katerem stoji CŠOD Peca.

Po uvodnem sestanku, kjer smo izvedeli osnovna pravila doma, smo uredili sobe, se okrepčali z odličnim kosilom in se odpravili na sneg. Igrali smo se, tekmovali, raziskovali gozd in izdelovali snežene može. Po večerji smo se odpravili na nočni sprehod do razgledne točke, od koder smo videli v sosednjo Avstrijo. Večerna pravljica ob 21.30 je prvo nadstropje zavila v tišino.

Torek, 28. 2. 2023

Ob 7h je v sobah proti pričakovanju postalo že precej živahno. Po zajtrku smo nekateri našli svoj skriti talent v novi športni disciplini – disk golfu. Ko smo se pogreli s toplim čajem pri malici, smo se preizkusili v postavljanju snežnih bivakov. Po kosilu smo odvlekli vsak svoje sani visoko na hrib in uživali v vožnji po zasneženi gozdni cesti. Pred spanjem smo si ogledali risani film in zopet ob pravi uri utrujeni legli v postelje.

Sreda, 1. 3. 2023

Danes smo že malo dlje spali. Po zajtrku smo se lotili peke hrustljavih piškotov. Ko smo s kruhom pri malici pomazali slastni domači jogurt, smo si zunaj na ognju spekli še jabolka. Vrnili smo se v dom, kjer nas je že čakalo odlično kosilo, s katerim smo si nabrali dovolj moči za plezanje po plezalni steni. Med plezanjem smo nadoknadili izgubljeno energijo s sadno malico. Pred večerjo smo se podružili ob družabnih igrah in namiznim tenisom, po slastni večerji pa smo se še preizkusili v socialnih igrah, katerih rezultati so nas vse zelo presenetili. Zvečer smo pospravili svoje omarice z oblačili in brez težav takoj zaspali.

Četrtek, 2. 3. 2023

Dopoldan smo z užitkom poslušali pravljice v gledališču kamišibaj in se še sami poigrali z risanjem pravljic, ki jih bomo predstavili sošolcem. Pomerili smo se v lokostrelstvu. Popoldan smo uživali v sankanju po na novo zapadlem snegu. Nekateri so se raje sprehodili peš do vrha hriba in na tak način porabili svojo odvečno energijo. Ker nam je bilo včeraj tako všeč, smo tudi danes plezali po plezalni steni, zvečer pa smo se pozabavali s karaokami.

Petek, 3. 3. 2023

Še zadnjič smo oblekli kombinezone in se igrali na snegu pred domom. Med sprehodom skozi gozd smo si ogledali krmilnico za živali, nabrali odpadle vejice dreves in iz njih oblikovali začetnice svojih imen. V jami smo našli pismo in sladko presenečenje škrata Perkmandlca, ki je žal zbolel in nas ni mogel osebno pozdraviti na poti. Ob vrnitvi v dom smo sošolcem in učiteljicam predstavili kamišibaj pravljice, ki smo jih pripravili včeraj. Pred kosilom nas je čakalo še najtežje delo – zlaganje stvari iz omaric v kovčke. Mamicam gre to tako lahko od rok. Ampak, uspelo je tudi nam. Pred odhodom smo vsi skupaj zbrali vtise tega tedna na sliki kralja Matjaža in se s tem na nek način zahvalili delavcem doma Peca, ki so nas lepo sprejeli, nam pripravili in z nami uspešno izvedli vse zanimive dejavnosti zunaj in znotraj doma, nam pomagali znositi kovčke v in iz sob, za nami pospravili kakšno stvar, če nam to ni uspelo, ocenili urejenost sob in nam pripravljali slastne obroke, da nismo bili lačni. Z veseljem se bomo še vrnili!

galerija

Skupno 973 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost