“ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG 2017-2018

PRIJAVNICA ZŽS

Naša šola je bila na javnem razpisu Zavoda za šport Republike Slovenije Planica izbrana za izvajanje programa Zdrav življenjski slog 2017/2018. Program je podprt s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, delno pa je sofinanciran iz Evropskega socialnega sklada, zato je izvajanje dejavnosti znotraj tega programa za otroke brezplačno. Program bo trajal od septembra 2017 do septembra 2018.

Program je namenjen otrokom od 1. do 9. razreda osnovne šole in se izvaja po končanem pouku in ob pouka prostih dneh (počitnice, občasno sobote). Program je oblikovan tako, da zagotovi otrokom 3., 4. in 5. uro vodene športne vadbe. Športna vadba je v celoti sofinancirana in za otroke brezplačna. Raznolike športne dejavnosti potekajo v šolski telovadnici ali na šolskem igrišču in na javnih športnih površinah ter v naravnem okolju.

Pestra ponudba športnih aktivnosti v okviru programa Zdrav življenjski slog zavzema: atletiko, gimnastiko, elementarne igre, rokomet, nogomet. odbojko, košarko, rolanje, badminton, ples, drsanje smučanje, sankanje, korektivne vaje, teoretične vsebine o zdravem načinu življenja, orientacijo in planinstvo, hokej na travi in v telovadnici, namizni tenis, airsoft in še nekatere druge. Posebnost programa je sodelovanje z lokalnimi športnimi društvi, kar še dodatno obogati program.

Cilj programa Zdrav življenjski slog je spodbuditi osnovnošolske otroke k oblikovanju zdravega življenjskega sloga s pomočjo dodatne športne aktivnosti, aktivno vključiti vsaj 20% osnovnošolske populacije, zagotoviti zainteresiranim učencem 5 ur športne aktivnosti na teden, odpravljati posledice negativnih vplivov sodobnega načina življenja z vadbo za primerno telesno držo, odpravljanje ploskosti stopal, odpravljanje debelosti, razvoj splošne vzdržljivosti. S programom želimo zagotoviti otrokom, vključenim v program, priporočeno vsakodnevno strokovno vodeno vadbo, v skladu s priporočili EU smernic za telesno dejavnost (sprejetih novembra 2008 v Biarritzu) in v skladu s Strategijo Vlade RS na področju telesne dejavnosti za krepitev zdravja od 2007 do 2012, ki ima pozitivne učinke na zdravje otrok.

Program se bo izvajal po pouku od ponedeljka do petka med 12. in 16. uro, občasno ob sobotah in delno med počitnicami pod vodstvom Željka Jedlička, profesorja športne vzgoje.

Skupno 477 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost