Spoštovani starši.

Zaradi povečane nevarnosti razširjanja korona virusa vas obveščamo, da so popoldanske pogovorne ure, individualni pogovori in roditeljski sestanki v sredo, 11. 3. 2020, odpovedani. Prav tako odpade sestanek Sveta staršev.

Prosimo, da starši, v kolikor je potrebno, kontaktirate učitelje preko elektronske pošte.

Ponovno vas prosimo, da upoštevate naslednja navodila:

  • Učenci, ki kažejo znake obolenja (kašljanje, vročina, težko dihanje), morajo ostati doma. Ukrepajte po navodilih osebnega zdravnika.
    • V kolikor ste se zadrževali na območjih, potrjenih z epidemijo korona virusa, bodite pozorni na možne znake okužbe pri otroku ter v skladu z navodili NIJZ, pristojnega ministrstva in otrokovega osebnega zdravnika ustrezno ukrepajte.
    • Zaradi preventivnih ukrepov je, za določen čas, omejen vstop v šolo vsem zunanjim obiskovalcem (starši, dobavitelji, ponudniki storitev). V tem času lahko starši otrok vstopajo in se zadržujejo v šoli le v zares nujnih primerih.
    • Starši, ki vozite otroke v šolo (izjema so starši prvošolcev), vas prosimo, da učence odložite pred šolo in z njimi ne vstopate v šolo, v kolikor to ni nujno potrebno.

Starši, ki prihajate po učence v OPB, vas vljudno prosimo, da ne vstopate v razrede in da čimprej zapustite šolo.

Prosimo, da dosledno upoštevate navodila v zvezi z zadrževanjem v šoli.

V času pojava korona virusa se na šoli izvajajo preventivni ukrepi, za katere skrbi koordinacijska skupina. V kolikor se bo virus širil, se bodo ukrepi prilagodili stanju.

V ponedeljek, 9. 3. 2020, smo se  z učenci 1. šolsko uro  pogovorili o korona virusu. Pogovorili smo se o prenosu okužbe, simptomih in inkubacijski dobi. Ponovno smo jih opozorili na higieno kašlja in prinašanje papirnatih robčkov v šolo ter da naj v primeru slabega počutja ostanejo doma.

Učitelji skrbimo za to, da se bodo prostori redno in večkrat zračili. Učence bomo vedno znova in vztrajno opozarjali na pravilno in temeljito umivanje rok.

V tem času bo poskrbljeno za dodatno razkuževanje kljuk, ograj, miz,…

S hodnika je umaknjeno sadje. Vsak razred ga bo dobil pri malici.

V tem času bosta odprta le dva vhoda v šolo, in sicer:

  • za obiskovalce in starše vhod pri gospodinjski učilnici

K temu vhodu je premeščen tudi informator.

  • za učence vhod pri telovadnici

Vhod se bo ob določeni uri odklepal in zaklepal. Zaklenjen bo od 8.20 do 11.45, kasneje pa se bo zaklepal po intervalih.

V primeru, da učenec kaže simptome bolezni, takoj pokličemo starše. Učenca odpeljemo v izolirnico .

Za razumevanje in sodelovanje se vam zahvaljujemo.

 

Lepo pozdravljeni.

 

Ravnatelj

Rudolf Sedič

 

 

 

Skupno 521 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost