Na naši šoli se trudimo, da bi učencem izboljšali pogoje za delo, učenje in sprostitev. Zato na OŠ Malečnik že več let deluje Šolski sklad, ki po svojih pravilih pridobiva sredstva za delovanje iz prispevkov staršev, zaposlenih na šoli, donacij in drugih virov. Namen sklada je financiranje dejavnosti in potreb šole, ki niso sestavina izobraževalnega programa oz. se ne financirajo iz javnih sredstev. Sklad zbira sredstva za nakup nadstandardne opreme šole ali za druge projekte, ki pripomorejo k zvišanju standarda pouka ali bivanja učencev v šoli.

Za kaj vse so bila v preteklih petih letih porabljena finančna sredstva, si lahko ogledate v galeriji.

V letošnjem šolskem letu smo člani Upravnega odbora ŠS sprejeli plan dela, da se prednostno zbirajo sredstva za nakup aluminijastih okvirjev, v katerih bodo hodnike šole krasili likovni izdelki učencev ter nabavi nekaterih sadnih grmovnic za popestritev spodnjega igrišča. Z zbranimi sredstvi bi kupili športne majice za učence, ki zastopajo našo šolo na različnih športnih tekmovanjih ter ozvočenje v telovadnici šole.

Za izvedbo načrtovanega bomo potrebovali določena denarna in materialna sredstva, ki jih pa kot vzgojno-izobraževalna ustanova, ki je odvisna od javnega denarja, nimamo oziroma z njimi ne razpolagamo. Zaradi tega se na vse vas, ki nas pri idejah podpirate, obračamo s prošnjo, da nam s podpisom pristopne izjave pomagate doseči zastavljene cilje. Veseli bomo prav vsakega prispevka.

Podpis pristopne izjave o prostovoljnem prispevku vas ne obvezuje k obveznemu plačevanju prostovoljnih prispevkov. V primeru neplačila prispevkov ne boste deležni nobenih sankcij.

V kolikor poznate koga, ki si v teh časih lahko privošči donacijo – npr. podjetje, v katerem ste zaposleni, vam z veseljem posredujemo tudi Prošnjo za donatorstvo, namenjeno ostalim, ki bi nam kot donatorji s kakršnimkoli prispevkom – denarnim kot tudi materialnim, prav tako pomagali doseči zastavljene cilje.

Člani UO Šolskega sklada OŠ Malečnik

Skupno 1.127 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost