Pa smo tu, v CŠOD Škorpijon, v Sv. Duhu na Ostrem vrhu. Postelje so pripravljene, sobe pospravljene. Ker smo bili tako pridni, nam je do kosila ostalo še nekaj časa, ki ga bomo izkoristili za igro na igrišču, kamor nas vabi toplo jesensko sonce.

Po odličnem kosilu smo se odpravili na najvišjo točko Kozjaka – Žavcarjev vrh. Pri koči smo se okrepčali z dobrotami, ki smo jih prinesli od doma. Po poti smo nabirali kostanj, ki ga bomo jutri zvečer sami spekli na ognju. Ko smo se vrnili, nas je že čakala večerja. Po večerji smo se pozabavali ob igri Pictionary. Zdaj se polni pričakovanja na jutrišnje aktivnosti pripravljamo na spanje.

Zjutraj smo se prebudili v čudovit torkov dan. Po jutranjem “olimpijskem” razgibavanju in sladkem zajtrku smo se naučili, kako si pripraviti zavetje v gozdu s šotorskimi krili. Po malici smo raziskovali “škratovo deželo”. Da nam ni nagajal, smo si napolnili žepe z določenimi listi in plodovi dreves, ki smo jih morali znati pravilno poimenovati. Po kosilu smo komaj pričakali lokostrelstvo. Za prvič nam je šlo odlično. Zvečer smo si ogledali nekaj ozvezdij ter z zanimanjem poslušali zgodbe o njihovih nastankih. Pred spanjem smo se še posladkali s kostanjem, s katerim smo si prejšnji dan napolnili žepe.

Še dobro se nismo obrnili v posteljah, so nas že zbudili, da nismo zamudili zajtrka. Pospraviti je bilo potrebno sobe, zložiti vse svoje stvari v kovčke in zapustiti zgornji del doma. Končno so nas odpeljali do hlevov s konji. Pripravili smo jih in se preizkusili še v jezdenju. Vsi smo uživali. Po malici smo si ogledali še ostale živali na kmetiji. Kot bi mignil smo pojedli kosilo in prejeli vsak svoje Priznanje za pogum. Presenetljivo je skupina dečkov prejela tudi Priznanja za najlepše pospravljeno sobo (pri tem so se upoštevala tudi pravila obnašanja, ki smo se jih morali držati skozi vse tri dni). Bravo fantje!

galerija

Prispevek: Urška Kukovec

Skupno 531 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost