Na naši šoli se trudimo, da bi učencem izboljšali pogoje za delo, učenje in sprostitev. Zato na OŠ Malečnik že več let deluje Šolski sklad, ki po svojih pravilih pridobiva sredstva za delovanje iz prispevkov staršev, zaposlenih na šoli, zapuščin, donacij in drugih virov. Namen sklada je financiranje dejavnosti in potreb šole, ki niso sestavina izobraževalnega programa oz. se ne financirajo iz javnih sredstev. Sklad zbira sredstva za nakup nadstandardne opreme šole ali za druge projekte, ki pripomorejo k  zvišanju standarda pouka ali bivanja učencev v šoli. Delujemo tudi na področju  pomoči socialno šibkim učencem.

V letošnjem šolskem letu 2016/2017 smo člani Upravnega odbora Šolskega sklada sprejeli plan dela, da se poleg finančne pomoči socialno šibkim učencem ter sofinanciranja dejavnosti za nadarjene učence, prednostno zbirajo sredstva za gradnjo učilnice na prostem, s katero bodo učenci pridobili inovativni izkustveni učni prostor, v katerem bodo spoznavali rastline ter imeli priložnost za rokovanje z orodjem in zemljo. Z nadstreškom za izvajanje pouka bodo pridobili tudi pravo učilnico v naravi, kjer bodo lahko v času pouka izvajali različne učne vsebine, v prostem času pa bodo lahko tam posedeli, se pogovarjali in opazovali spreminjanje narave okoli sebe.

Za izvedbo učilnice na prostem potrebujemo določena denarna in materialna sredstva in na tem mestu se zahvaljujemo prav vsakemu izmed vas, ki ste prisluhnili naši želji in nam s svojim prispevkom pomagali na poti proti cilju.

Kako napreduje gradnja učilnice, si lahko ogledate v galeriji.

Skupno 558 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost